Psykologhjælp

Det er ikke altid, at en lyttende ven og en kærlig krammer er nok. Hvis du føler behov for at tale med en professionel om dine tanker, så har disse psykologer specialiseret sig i den bagage, som en religiøs fortid kan give at slæbe på.

Louise Lyrstrand

KøbenhavnLouiseLyrstrand

Kære Læser.
Det kan opleves som et "frit fald" at forlade et religiøst samfund.
Måske du bliver direkte eller indirekte udstødt og mister vigtige relationer.
Du har været, eller er, i en proces, hvor meningen med dit liv omdefineres. Det er hårdt arbejde, især hvis man ikke er vant til at mærke og udtrykke egne følelser. Lavt selvværd, ensomhedsfølelse og dødstanker kan være invaliderende. Måske du også kan blive usikker på din evne til at leve livet. Men formentlig er du både modig og selvstændig og på vej til at finde dine livsdrømme og værdier.
I terapien arbejder vi både med det der er svært og med de ressourcer du har, så du efterhånden får fast grund under fødderne i dit nye liv.
Jeg har erfaring med eksistentielle kriser og lidelser som depression, social angst, selvmordstanker og spiseforstyrrelser.
Min tilgang er mentaliseringsbaseret. Det vil sige, at vi samarbejder om at forstå hvem du er på en åben og ikke-dømmende måde.
Selv er jeg tidligere medlem af et religiøst samfund.
Jeg tilbyder hjælp både individuelt og i gruppe i København V.
Du er meget velkommen til at kontakte mig på email eller telefon.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Tlf: 9388 8366
www.louiselyrstrand.dk

Hanne Pedersen

HannePedersenKøbenhavn

Jeg hedder Hanne Pedersen og er autoriseret psykolog, sexolog og parterapeut i København. Jeg har praktiseret i knap 30 år og har de seneste 15 år også arbejdet med mennesker, som har haft en fundamentalistisk opvækst. Fundamentalisme findes inden for alle religiøse samfund, men også i visse politiske miljøer. Der er på mange måder ingen forskel på disse menneskers problemer, fordi fundamentalisme betyder, at dine forældre, en given bog, en given præst eller leder står for, hvad du skal tænke og mene. Tænker du anderledes eller stiller kritiske spørgsmål, oplever du typisk, at du skal holde dine tanker for dig selv – ellers kan du blive lagt på is, truet med udstødelse, truet med at dine forældre vender dig ryggen og ikke mindst i mange tilfælde, at du havner i en form for helvede.

Jeg har selv stået med i denne problematik som barn og ung og kender til angsten, tvivlen og fortvivlelsen. Det er helt karakteristisk for de mennesker, jeg møder fra en fundamentalistisk opvækst, at de har megen sorg, smerte og angst og udover at støtte dem i denne smertefulde proces, er det vigtigt også at fungere som et spejl, så evnen til at mærke grænser, udvikle dem og ikke mindst udtrykke dem, bliver udviklet og stabiliseret. Parforholdsproblemer og seksuelle vanskeligheder er ofte også et resultat af en fundamentalistisk opvækst.
http://hannepedersen.dk/behandling/fundamentalistisk-opvaekst/
alternativt http://hannepedersen.dk/

Susanne Benderfeldt

SilkeborgSusanneBenderfeldt

Når du har forladt et trossamfund, vil du ofte føle dig ensom, forkert og meget mere. Det kan også være svært at finde ud af, hvem man egentlig selv er - fordi man har givet slip på holdninger, man tidligere fandt sande eller rigtige. Jeg tilbyder gennem samtale terapi et "rum" hvor du kan finde- og forstå dig selv. Jeg har erfaring gennem min egen opvækst i et trossamfund og gennem klinisk arbejde med mennesker, der på den ene eller anden måde har sluppet et tidligere fast ståsted. Kontakt mig evt for yderligere info eller besøg min hjemmeside.

www.benderfeldt.dk

Line Dupont

Århus

LineDupont

Mit navn er Line Dupont, autoriseret psykolog, med speciale i de psykiske konsekvenser af at have været i og måtte forlade et religiøst miljø. Jeg kan hjælpe med at opnå indsigt i ødelæggende mekanismer i religiøse fællesskaber her under social kontrol & psykisk vold, samt hvordan man kommer videre fx. håndtere skyld, skam, tvivl og angst. Jeg kan ligeledes støtte i processen om at finde sit eget ståsted uden den religiøse ramme: Hvem er jeg? Hvad kan jeg regne med? og Hvordan håndterer jeg livet udfordringer? Jeg tilbyder samtaler i Århus C eller via onlinesamtaler og telefonsamtaler.

http://psykologaarhus.net/